Ruth Bellinkx

Werken vanuit de essentie?

Ik breng mensen naar hun essentie. Dat is voor mij de kern van coachen. Ik begin met een duidelijk kader, en vanuit dit kader en commitment zet ik stappen op weg naar het gewenste doel.

 

In het coachingstraject ga je vooral zelf aan het werk. Ik begeleid, verhelder en geef richting aan de persoonlijke ontwikkeling van professionals. Hierin verbind ik verstand met gevoel. Helder denken alleen is vaak niet genoeg. Bij persoonlijke en professionele vraagstukken draait het denken soms vast. Dan vind je juist de ingang via het gevoel, kernwaarden, je passie. Op een diepere laag spelen soms vraagstukken rond ambities, angsten en ook zingeving.

 

Mijn kracht is om juist daar waar dit proces vast loopt weer beweging te krijgen. Nieuwe perspectieven te openen en met een nieuwe energie uitdagingen aan te pakken. Hierbij gaat het altijd om de verbinding tussen het belang van de gecoachte en de daarachter liggende organisatiedoelen.

 

Een van de mooiste dingen van het werk vind ik om zo te kijken en te denken dat het professionele handelen effectiever wordt. Het gaat daarbij niet om goed of fout. De kernvraag is: wat is de manier die voor jou het meeste oplevert? Ik focus daarbij vooral op kwaliteit, dat waar mensen goed in zijn. Dat is het avontuur van coachen: leren succesvol zijn vanuit eigen kracht.