Edward de Boer

Doelgericht ontwikkelen vanuit leiderschap

In mijn werk staan doelgerichtheid en leiderschap centraal. Ik help organisaties met het realiseren van hun strategische doelen vanuit betrokkenheid en passie. Mijn rol daarin bestaat uit inspireren, confronteren en co-creëren vanuit een heldere visie. Ik houd een spiegel voor, stel vragen en geef zo mede richting aan de gewenste verandering.

 

In dit proces word ik gedreven door de vraag achter de vraag. Wat speelt er werkelijk in de organisatie? Wat is de ambitie van directie en management? Wat betekent dat voor de te behalen teamdoelen? Hoe vertaal je deze doelen naar effectief gedrag van medewerkers? Verbinding is daarbij de sleutel. Ik verbind mensen in organisaties met hun doelen en acties, maar op een nieuwe manier. Een manier die meerwaarde oplevert.

 

Een van mijn passies is het zien en voelen wat er speelt onder de oppervlakte. Ik duik dan onder in het teamproces en luister naar verhalen van mensen. Verhalen fascineren me. Daarin komt de ambitie naar boven en wordt passie zichtbaar. Passie en alles wat een organisatie drijft. Van daaruit realiseer ik, samen met teams en management, de gewenste verandering in heldere, concrete stappen.

 

Ontwikkeling begint met vertrouwen en urgentiebesef. Als mensen zich werkelijk met hun uitdaging verbinden kan groei plaatsvinden. Ik versterk het leiderschap dat hierin nodig is.

 

Daarom zie ik mijzelf als een gids bij het beklimmen van een berg. Ik help teams en organisaties met het bereiken van de top.